Jun 18
2011

HR-Cheferna från Wise Consulting fattar grejen!

Igår startade dagen på ett helt fantastiskt sätt! Jag vaknade vid 7 och tog mig till skeppsbron, gamla stan, precis nedanför slottet. Där hoppade jag på m/s Riddarfjärden.
Ombord på båten hade Wise Consulting styr upp ett event för deras HR-konsulter. Det var en fin frukost uppdukad och båten lämnade kaj kl 8.Väl ombort fick alla a sig lite mat och jag fick inta scenen.. Jag körde min kollega Martin Dworens sköna –  “Jag ursäktar att ni äter när jag pratar om ni ursäktar att jag pratar när ni äter” och den gick hem..
Tillfället till ära valde jag att lyfta upp HR personernas ansvar att jobba för att bolagen det jobbar på ska ta ett större ansvar.
Tesen är följande:
1. Personal ställer högre och högre krav  på att sina arbetsgivare tar större socialt ansvar(hela CSR vågen)
2. Det sociala ansvaret handlar inte om att dunka ut feta checkar till intreseorganisationer. Det handlar omm fysiskt engagemang i frågor som berör dem.
3. Fryshuset har en riktigt stor “lösnings portfölj” på samhällsproblem som exempelvis barnfattigdom, unga tjejers psykiska ohälsa, integrations frågorna osv. När jag säger lösningar så menar jag att det enda saknas är kapital och arbetskraft. Alla verksamheter är utvärderade och testade i praktiken, de flesta  med goda resultat.
4. Så klart att bolagen ska bjuda på engagemangtimmar så att personalen kan känna att de bidrar till att skapa ett bättre samhälle! Det varumärket/bolaget/personalen får tillbaka mäts i “SROI” – Social Return On Investment
5. Tillsammans kan vi lösa problemen som myndihetssvergie sitter fast i.
Jag tror att näringslivet, om de väljer att satsa på detta i stor utsträckning, snart kan ta åt sig äran åt att ha löst en del av samhällets mest angelägna sociala problem.
Jag har själv egen erfarenhet av hur detta kan gå till rent praktiskt eftersom dels jobbar med våra företags och samhällskontakter kontakter på fryshuset. För ca 2år sen att jag drog in Kungsleden som huvudsponsor till Fryshuset. Idag är de med och skapar Fryshuset’s Riksnätverk. I det samarbetet jobbar vi mycket utifrån ett Hr-perspektiv.
Under hösten kommer jag att jobba mycket med att ta fram en “Göra-portfölj” som syftar till at ta fram så mycket förslag på konkreta aktiviteter som möjligt med Fryshuset’s ungdomar och verksamheter.. Vi har drygt 15000 unga som engagerar sig hos oss. Så det kommer snart att finnas en massa att göra för både dig och din personal för de som behöver er hjälp!
Tack Wise för den fina feedbacken jag fick på mitt framträdande. Det har redan resulterat i fina kontakter och förhoppningsvis konkreta handlingar i framtiden!
Pz&löv, Leo Razzak

«
»


Kontaktinformation
Leo Razzak

leo@leorazzak.com
bokning@leorazzak.com
0735-55 88 98