Jul 8
2011

Almedalsveckan Är Avslutad – Här Kommer Sammanfattningen

För er som undrar va fan som hänt den här veckan så ska jag kort förklara!

I mars i år så kom jag in i en ny roll på Fryshuset efter en tid som nyhetsreporter på SR. Jag kom in för att tillsammans med min kollega & plastpappa Martin Dworén hjälpa till att styra upp årets TUNGA almedalsprogram!

Fryshusets Almedalsprogram 2011

Sammanfattning_Fryshusets_program_i_Almedalen

Det är bland det roligaste jag gjort och jag har verkligen fått en sjukt mycket djupare kunskap i alla de frågor som fryshuset jobbar med. Det känns som jag har komprimerat en 5årig examen i CSR på 1 vecka. Om jag hade sagt till mina lärare att jag skulle genomföra det jag gjort den här vekan när jag gick i skolan hade dom nog hånskrattat åt mig. Men hur ere nu.. Skattar bäst som skrattar sist vah 😉

Vi har varit i Almedalen i år för att sätta fokus på Sveriges unga och vi vill att samhället:

  • Ger unga ökade möjligheter att påverka sin sociala situation och skapa sin egen framtid.
  • Satsar på utbildning som stimulerar ungas kreativitet och ger dem verktyg att möta framtiden.
  • Investerar i förebyggande insatser för barn och unga idag för att spara både pengar & mänskligt lidande.
  • Ökar samarbetet med den tredje sektorn för att bättre utnyttja tillgängliga resurser och kompetenser

Totalt genomförde vi 27 seminarier om det mesta som rör unga och samhället. Ni kan läsa om alla seminarier i programmet. Jag hade ett finger med i spelet när det gäller det mesta och jag listar mina insater nedan:

Seminarier Jag Modererat:

Seminarier jag suttit med som expert:

Partiledarintervjuer:

Övrig media:

Sen finns det ju såklart 4598230948 saker till att berätta om den här veckan.. Typ att SPP hoppat på ett huvudsponsoravtal med Fryshuset, som jag varit med och påverkat, eller att Microsoft valt att gå in med en modell för att hjälpa unga i Fryshusets grundskola på banan, eller att VD’n på Skanska och på Sandå Måleri är på att slussa in unga från fryshuset in i byggbranchen osv osv osv osv.. Men nu är jag trött som fan, fredag kväll är här och jag vill dricka en öl och fira… Så jag lämnar er med en reflektion från min far som jag bjöd ner till ön igår kväll för att fira framgångarna med mig!

 


«
»


Kontaktinformation
Leo Razzak

leo@leorazzak.com
bokning@leorazzak.com
0735-55 88 98