Feb 11
2012

Noll Rasism Turnén Är Igång!

I slutet på förra året så började arbetet kampanjen. Jag skrev om det här – Noll Rasism. Nu är sajten uppe och arbetet igång!

Nu har även turnéplanen för mig och Jens Assur  klar. Igår kickade vi igång med ett besök på Frölundaskolan i Göteborg. Andra städer som är klara för att besökas närmaste veckorna är bl.a. Örnsköldsvik, Sundsvall, Bjärred, Ängelholm, Helsingborg, Trelleborg, Kristinehamn, Karlstad, Stockholm Molkom & Sjöbo.

Andledningen till att vi åker runt och besöker alla dessa städer och skolor är att vi ska få ungdomar att delta och engagera sig i en fototävling. Vi vill att ungdomarna ska fota på något av dessa två teman:

1.       Vad betyder mångfald för DIG?
Vad finns det runt omkring dig, i din vardag, som är mångfald? Mat, musik, fritidsintressen, kläder?  Tänk vitt och brett. Hur påverkar det dig och det du gör? Hur skulle ditt liv bli utan mångfald?

2.       Vad ser och hör du för fördomar omkring DIG?
Vad står det klottrat på toaväggen i din skola? Vilken fördom skulle du helst vilja krossa? Vad har du själv för förutfattade meningar om andra människor?

Låt fantasin flöda och låt bilderna tala. Allt är rätt, inget är fel. När du skickar in dina bilder vill vi att du skriver några rader om dina tankar med bilden.

Du kan skicka in en bild, eller en serie bilder. Du bestämmer. Max antal bilder per person är 10 stycken. Innan du skickar in dina bilder läs reglerna. Det är viktigt. Den tekniska specifikationen är också viktig, så att bilderna blir bra och att vi har koll på vad just du skickat in…

 «
»


Kontaktinformation
Leo Razzak

leo@leorazzak.com
bokning@leorazzak.com
0735-55 88 98