Jul 6
2012

Almedalen 2012

Hej vänner!

Då var almedalen 2012 avklarad! Jag har haft ett bra flyt och allt har gått som planerat! Haka på så ska jag berätta, precis som tidigare år så delar jag med mig av en sammanfattning:

Onsdag:

Jag kom ner med båten från Nynäshamn och var på plats 10:15 i Visby. Under året har jag bl.a. haft två stora projekt i rullning, det ena med Proffice & det andra med Tv4 & Studio Jens Assur.

I onsdags var det dags att presentera resultatet av båda projekten.

Först ut var Proffice. Jag hade äran att få inleda med en föreläsning som förhoppningsvis satte ribban på den efterföljande paneldebatten som handlade om Mångfald – En god affär eller bara politiskt korrekt?

Fyra företagsledare om sin vision för jobben. Bl.a. Lars Kry, som är Proffice VD och blev utsedd till Årets ChefKomptensgalan där jag också medverkade.

I panelen: arbetsmarknadsminister Hillevi Engström, Proffices koncernchef Lars Kry, Salvatore Grimaldi, koncernchef Grimaldi Industri AB, Rikard Josefson, VD Länsförsäkringar Bank och Carina Lundberg Markow, direktör för ansvarsfullt ägande, Folksam.

Samtalsledare: Göran Johnsson, Rådhuset, tidigare ordförande för IF Metall.

Tung lineup om du frågar mig. Jag berättade om mina intryck jag samlat på mig under turnén i landet då jag besökt alla Proffice kontor. Några av reflektionerna var bl.a. att jag upplever att det finns en välvilja till att bidra i rekryteringsprocessen, men ofta har personalen för dåligt underlag eller ” kött på benen” för att kunna sälja.  Ofta upplever jag också att det kanske finns en rädsla också, en misslyckad rekrytering är inget man hurrar för. Det kan också vara en anledning till att man kör säkra kortet. Jag tycker min presentation  gick utmärkt! Jag är väldigt stolt över det här projektet och det har varit kul att få ta del av utvärderingarna.

Jag tror inte att Lars blev årets Chef bara för att. En del i det hela kanske har att göra med att tog initiativ till att starta det här nätverket som du kan läsa om om du klickar på bilden.

 

 

Efter det Bar det av till Tv4 och Noll Rasism-utställningen som ägde rum nere på Visby Strand. Det var vernissage och det bjöds lite tilltugg. Jag kom lite sent och Jens stod redan på scenen och intervjuades av en tv4 reporter. Jag klev också upp på scenen och sen hade vi ett samtal om våra intryck under turnén. Både jag och Jens kände oss nog ganska positivt överraskade över den kraft och kunskap som vi hittade ute bland eleverna.

Det slutliga verket blev en fotobok med bilder som landets åttonde klassare tagit på temat mångfald och fördommar. Boken med bilderna tryckta på vykort överlämnades sedan till integrationsminister Erik Ulenhag för ett par veckor sedan och bilderna ställs ut nu på Kulturhuset våning tre! Gå och se den!

För er som inte vet så kan jag i sammanhanget berätta att jag blivit antagen till Dramatiska Institutets utbildning TV Produktion. Så jag kommer att jobba en del med Jens och teamet Jennie, Tom och Alex på Studio Jens Assur en del framöver.


Efter det drog jag iväg på en trevlig bjudmiddag uppe på Crêpperiet tillsammans med ett skönt gäng smarta människor som skulle diskutera fram en fempunkts lista på hur man effektivast åstadkommer förändring. Jäkligt roligt faktiskt! Bra initiativ Stina och Harry!

Slutligen begav jag mig till Fryshusets lokaler på högskolan för att medverka på seminariet: Jakten på Svenskheten

Varför är det viktigt att vara svensk? Vi ville ha ett samtal om identitet, svenskhet och tillhörighet. Identitet och tillhörighet är grundläggande för varje människas självkänsla och självrespekt, och därmed avgörande för den personliga utvecklingen.

Varför är det viktigt att vara svensk? Vem avgör vad som är svenskt? Finns det en svensk gemenskap eller är det ett konstruerat begrepp? Kan man ha en utändsk identitet och ändå vara svensk?  Det var några av frågorna som vi avverkade. Väldigt spännande!! Jag lärde mig mycket av boken, har ni tid kan ni gå och lyssna på Qaisar Mahmood, som är författare av boken Jakten på svenskheten, kl 18 på Wisby Strand nere vid biblioteket.

Dom medverkande var: Qaisar Mahmood, författare. Leo Razzak, social entreprenör, Fryshuset. Fatima Åsard, Fryshuset. Ulf Stenberg, Fryshuset. Beatrice Clarke, moderator, Fryshuset.

En intensiv, men bra första dag! Jag sov gott den natten!

Torsdag:

Det blev en spännande dag! Jag hade egentligen inget planerat utan gick på en massa bra seminarier. Helt plötsligt får jag ett sms om att en speaker på TEDxAledalen har fått förhinder och jag blir ombedd att ersätta han på temat ” The world is getting better”. Utan större betänketid svarade jag sjvälklart ja, jag har ju typ sett 300 tedtalks så det va lite som att en dröm gick i uppfyllelse. Så ca 30min innan skrev jag på kontraktet och kände mig nöjd som fan!

Jag fick även äran att inleda kvällen & eventet, som jag måste få säga höll högsta klass! Sjukt uppstyrt med filtar på marken, bra ljud och ljus, öl vin grillade korvar, bra snack!

Klicka här så kan du se mitt bidrag till TEDxAlmedalen 2012

Fredag:

Ingen stress på fredagar! Idag sov jag ut och vaknade till solsken. Jag hade en intervju i direktsändning kl 12 på TV4 News, tyvärr är inte länken uppe av någon anledning men jag lägger till den när den dyker upp. Det var en egointervju och handlade om mig och mitt arbete som Social Entreprenör.

Jag tyckte det gick galant och efter det så stötte jag på Raymon, mer känd som rapparen Blues. Han är nere i dalen han med för att göra en dokumentär om bl.a. hur man beskriver utsatta grupper i samhället. Hans tes är att de mesta som rör olika sociala problem i samhället i grunden är en klassfråga. Jag kan köpa det argumentet till viss del, det ska bli kul att se slutresultatet.

Nu ligger jag här i min fina bungalow på TOTT och har skrivit färdigt, nu har jag semester fram till den 13:e aug.

Tack för att du tagit dig tiden att läsa!

Jag önskar er alla en trevlig sommar!

 

 

 


«
»


Kontaktinformation
Leo Razzak

leo@leorazzak.com
bokning@leorazzak.com
0735-55 88 98