Sep 5
2012

Besök på HP

Jag måste säga att jag beundrar “Garageföretagen”! Microsoft, Hp, Apple och ett par andra. Företag som startats av unga drivna entreprenörer och vuxit sig stora, riktigt stora!  Det förstnämnda bolaget Microsoft är ett av dem och jag hade äran att få besöka deras huvudkontor i Akalla för ett tag sedan och tala. Btw på tal om Microsoft är det roligt med slumpen. Jag träffade  en tjej som var med på den föreläsningen på ett tåg på väg mot Borlänge för ett tag sedan. Jag tyckte hon verkade slipad och rekommenderade  henne till Poltsjärnas styrelse, där jag sitter med. Vi hade första styrelsemötet förra veckan, och Afase är invald 🙂

Hewellt Packard, mer känt som HP, är ett annat av “garagebolagen”. Företaget startades i ett garage av William “Bill” Hewlett och David “Dave” Packard 1939 och jag hade äran att få tala för personalen där igår. Jag hade nästan samma upplägg som tidigare, varför ändra ett vinnande koncept? 🙂

 Jag pratade om mångfald som något bra och gav exempel på tankebanor som förhoppningsvis gav personalen på HP lite att fundera över inför framtiden. Jag lyfte vikten av “äkthet”  för att se till att bygga långsiktiga relationer. Jag satte även  det “normala” Sverige i ett mer globalt perspektiv. Det blir lite tydligare vem som är onormal då.

Jag är oerhört nöjd med min insatts och jag hoppas att ni som lyssande känner samma sak! Jag fick inte tid att sätta mig in i allt arbete ni gör, men det verkar finns enormot mycket oliak grupper man kan engagera sig i, mångfalds cahmpions, Jämstäldhets grupper, YOung Leeders stuff osv osv.

Riktigt kul att få besöka ett bolag vars ide kommer från två studenter som fick långa cash av sin lärare och som idag är ett av de största i branchen med en omsättning på ca 127 miljader dollar.  Jag är säker på att grundarna hade varit stolta, iallfall när det kommer till personalen. Alla är super trevliga! En grundförutsättning för att det ska funka!

 

 

 


«
»


Kontaktinformation
Leo Razzak

leo@leorazzak.com
bokning@leorazzak.com
0735-55 88 98