Vem är Leo Razzak?

Jag är Leo Razzak, en 27-årig producent som verkar brett.. Några av områdena som jag verkar inom är strategi, styrelseutveckling, kommunikation, tv, radio, journalistik, ledarskap, regi och drama. Jag driver mitt egna bolag Leverything, barnhemmet Banglabarn och är delägare och styrelseledamot i ett par andra företag. Om du vill göra affärer med mig, klicka här.

leo-razzak-media-omslag

I grunden är jag en busunge med stor nyfikenhet och passion för människor och utveckling. Trots min ålder har jag haft en ovanligt omfattande karriär och jag är stolt över det!

Jag fick möjligheten att växa till mig på Fryshuset i Stockholm. Där gick jag från att vara en ung och vilsen tonåring, till att bli en stabil och stadig man. Jag växte från att vara assisterande projektledare till att verka inom de flesta områdena inom organisationen. Sista tiden på Fryshuset arbetade jag med Public Affairs, företags- och samhällskontakter.

När jag blickar tillbaka tycker jag att vi bröt ny mark i vårt arbetslag. Vi byggde upp innovativa samarbeten mellan näringslivet och oss. Jag kommer nog aldrig glömma när Martin Dworen, min mentor, öppnade svarsbrevet från Erling-Perssons Stiftelse, de sponsrade oss med 30 miljoner kronor. För det genomförde vi på Fryshuset en riks turné för att mobilisera krafterna för utsatta barn och unga i vårt land.  I dag är jag styrelseordförande för Fryshusets riksnätverk Unga eldsjälar.

Efter Fryshuset gick jag vidare och började arbeta som journalist på Sveriges Radio. Det var en lärorik period i livet som jag är tacksam för. Att få jobba med Sveriges högst betrodda varumärke under ett valår, i ett lag på en nyhetsredaktion som håller världsklass, gör mycket med dig. Jag producerade nästan en nyhet om dagen och  kom in i ett tempo som passade mig. Jag fick också ett fördjupat intresse för berättande. Utöver mina nyheter gjorde jag också två granskningar. Den ena om papperslösa och den andra om polisen i förorten. Jag arbetade där fram till valet 2010 innan jag kände att det var dags för nästa steg.

För mig har mångfald alltid varit synonymt med möjligheter. Det finns oändligt många exempel på det. Jag har kläckt mina bästa idéer när jag gått utanför min comfort zone. Farsan har alltid sagt att nya miljöer eller människor är det svåraste som finns, men det är det mest utvecklande. Han har en poäng. Men det var inte förrän jag läste Frans Johannessons bok Medicieffekten som det gick upp för mig. Om vi ska vara konkurrenskraftiga på sikt måste vi skapa dynamiska mötesplatser där oliktänkande främjas. Finns en bra stripp med ett citat från Einstein som jag tycker sätter fingret på det..

Skärmavbild 2014-06-29 kl. 16.01.59

Min första presentation gjorde jag på en reklambyrå som heter DDB. Jag var en liten 23-åring som klev in framför några av Sveriges tyngsta reklamare och gav dem en show. Jag tror faktiskt att de blev ganska häpna när jag presenterade min affärsidé.  Efter det har allt gått åt rätt håll. Bolaget består idag av fem personer. Vi tar oss an uppdrag av olika nivå. Oftast är det analys och strategi.  Jag personligen trivs mest med strategiska utmaningar och ledningsfrågor. Om ni behöver hjälp med problemlösning så vänd er hit. 

Med åren har jag skaffat mig många insikter. En av dem är att det är svårare än man kan tro att påverka på ett sätt så det träffar gräsrätterna genom politiken och från näringslivet. Jag tror att man gör fetast avtryck via kulturen. Det har varit väldigt roligt att verka inom ramen för mångfald men framöver tror jag att det blir lite mindre seriöst arbete och mer av vad kulturen har att  erbjuda..

Leenden Bobban

 

Mer om Mig

Klicka här för att kontakta mig
My Newsdesk – Leo Razzak
Facebook fanpage

Små Artiklar
DN – Det Finns många röster som är ohörda”
Expressen – Smattrar som en kulspruta
ST – Ett socialt Geni
SR P4 – Inspirerande Ungdomar
GP – Sätter ribban högt

Fler artiklar hittar du här


Kontaktinformation
Leo Razzak

leo@leorazzak.com
bokning@leorazzak.com
0735-55 88 98